top of page

10 bloemsoorten die niet mogen ontbreken in jouw pluktuin // blog #2 voor gardenersworldmagazine.nlHet allerleukste van je eigen pluktuin hebben, is dat je hem vol kunt zetten met de bloemen die jij zelf mooi vindt. Talloze soorten zaden van eenjarige soorten zijn (online) verkrijgbaar. Veel hiervan vind je niet als plantje in het tuincentrum, dus het is extra leuk om juist díé zelf op te kweken.

Je hebt hierin alle vrijheid. Eenjarige planten bloeien rijkelijk, lang en zijn veelzijdig. Houd je niet van rood, wil je je hele tuin vol cosmea of kies je dit jaar voor een thematuin met alleen maar gele bloemen? Het is helemaal aan jou! Die vrijheid maakt zelf zaaien één groot feest, alle ruimte voor jouw eigen smaak, tuinvisie en creativiteit.

Welke bloemen voor een pluktuin?

Wil je eindeloos kunnen plukken, dan is het slim om te kiezen voor soorten die meerdere bloemen per plant geven én juist meer knoppen gaan maken als je ervan plukt. De 10 soorten hieronder vallen zeker onder deze categorie en mogen dus niet ontbreken in jouw pluktuin als je het mij vraagt. Klik HIER om het hele artikel te lezen op de website van Gardeners Wold Nederland

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page