top of page
WZP-Jennita-juli2023-074.jpg

de kwekerij

Na diverse tijdelijke locaties werk ik sinds 1 januari 2023 samen met Pieter Struyk van Biologische tuinderij 't Struykgewas. De tuinderij is geleden in Park Scherpenzeel, onderdeel van landgoed Scherpenzeel. Op een perceel van 1,7 hectare groeien de lekkerste groente en mooiste bloemen in het strokenteelt systeem. Ook hoog- & laagstam fruitbomen zijn onderdeel van de teelt. Zo maken we van de hele tuinderij een biodivers geheel en beschermen de gewassen elkaar.

bloementeelt

Voor de verse bloemen gebruik ik in 2024 zo'n 1000m2 teeltoppervlak waarop ongeveer 55 verschillende soorten bloemen groeien. Omdat ik mijn bloemen veel verwerk tot boeketten is het belangrijk dat er grote variatie en keuze op het veld staat. Zo kan ik telkens iets nieuws plukken en naar ieders smaak boeketten samenstellen. Een gedeelte van de bloemen hang ik te drogen om daar in de herfst en winter droogboeketten en kransen mee te maken. De bloemen zijn biologisch gecertificeerd. Klik hier om het certificaat te downloaden

zadenteelt

Naast verse bloemen is er ook veel aandacht voor zadenteelt. Want zonder zaden, geen bloemen. In het najaar van is mijn eigen bescheiden zadencollectie van 20 soorten gelanceerd en verkrijgbaar via mijn webshop. De herkomst van deze zaden is heel duidelijk is: mijn veld in Scherpenzeel. We telen zowel bloemen en dus zaden biologisch: onbespoten, zonder kunstmest en andere rare fratsen. Puur natuur dus, vol groeikracht en potentie.

WZP-Jennita-juni2022-038.jpg

biologische bloemen

de bloemen worden op biologische wijze geteeld, wat inhoudt dat we onder andere geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit, en meer, wordt jaarlijks gecontroleerd door SKAL.

IMG_7973.heic

biologische bloemzaden

alle bloemzaden worden met de hand geoogst, geschoond en verpakt.

Schermafbeelding 2023-03-07 om 11.29.33.png

strokenteelt

hier zie je een voorbeeld van hoe strokenteelt er in de praktijk uitziet met groente.

WZP-Jennita-juli2023-059.jpg
WZP-Jennita-juli2023-108.jpg
WZP-Jennita-juli2023-036.jpg
WZP-Jennita-juli2023-028.jpg
bottom of page