top of page
WZP-Jennita-juni2022-080.jpg

de kwekerij

Na diverse tijdelijke locaties werk ik sinds 1 januari 2023 samen met Pieter Struyk van Biologische tuinderij 't Struykgewas. De tuinderij is geleden in Park Scherpenzeel, onderdeel van landgoed Scherpenzeel. Op een perceel van 1,7 hectare groeien de lekkerste groente en mooiste bloemen in het strokenteelt systeem. Ook hoog- & laagstam fruitbomen zijn onderdeel van de teelt. Zo maken we van de hele tuinderij een biodivers geheel en beschermen de gewassen elkaar.

Voor de bloemen gebruik ik in 2023 zo'n 500m2 teeltoppervlak waarop ongeveer 55 verschillende soorten bloemen groeien. Omdat ik mijn bloemen veel verwerk tot boeketten is het belangrijk dat er grote variatie en keuze op het veld staat. Zo kan ik telkens iets nieuws plukken en naar ieders smaak boeketten samenstellen.

IMG_1711.heic

de 'before'

het is nu nog kaal, maar over niet al te lange tijd staan hier ontelbaar veel plantjes in de grond om uit te groeien tot bloemen. Ik deel het proces op mijn instagram @plukatelier.

Schermafbeelding 2023-03-07 om 11.29.33.png

strokenteelt

hier zie je een voorbeeld van hoe strokenteelt er in de praktijk uitziet met groente.

WZP-Jennita-juni2022-038.jpg

bloemen

de bloemen groeien op biologisch gecertificeerde grond, wat inhoudt dat we geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dit, en meer, wordt jaarlijks gecontroleerd door SKAL.

bottom of page