top of page
Wike-Zijlstra-Photography-Jennita-039.jp

wike zijlstra photography

Kweek en pluk de mooiste bloemen!

In maart 2020 is mijn mijn boek 'Pluktuin - de mooiste bloemen in kistjes en potten' verschenen bij Uitgeverij Snor.
Inmiddels (februari 2021) is de 3e druk van Pluktuin verschnenen en verschijnt het boek april 2021 in het Engels bij uitgeverij Quadrille Books.

Pluktuin is een rijk geïllustreerd en praktisch handboek voor iedereen die graag zelf bloemen wil kweken en daar mooie boeketten van wil maken. Alle soorten die je in het boek leert kweken zijn heel geschikt als snijbloem.

Het leuke is dat je voor bloemen kweken helemaal niet perse een grote tuin nodig hebt, met kistjes en bakken op je balkon creëer je net zo makkelijk een prachtige bloemenzee!

 

In het boek leer je stap voor stap hoe je je eigen pluktuin maakt, de planten kunt verzorgen en de mooiste boeketten samenstelt. Het is bedoeld om te laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf bloemen te kweken. Iedereen kan het! Het enige dat je nodig hebt is, naast zaden, water en wat potgrond, een flinke portie enthousiasme en geduld.

Hopelijk kan ik met mijn boek iedereen die het leuk vindt enthousiasmeren om lekker zelf aan de slag te gaan. En hoe fijn om zelfs in de stad een steentje bij te kunnen dragen aan de biodiversiteit en een klein stukje natuur dichtbij huis te kunnen halen. 

Na het lezen van dit boek:

✓ Kent (voor-)zaaien geen geheimen meer voor je;

✓ Weet je het verschil tussen eenjarigen, tweejarigen en vaste planten;
✓ Weet je welke soorten bloemen geschikt zijn als snijbloem;

✓ Heb je geleerd hoe je je planten van zaad tot bloem kunt verzorgen voor de weelderigste bloei;

✓ Style je zelf de mooiste boeketten omdat je precies weet waar je op moet letten bij het samenstellen;

✓ Droog je je eigen bloemen zonder moeite.

spread bloemen.png
deel 3.png

In de media

Pluktuin is sinds de verschijning in diverse media gepubliceerd.

Oa Volkskrant Magazine / Libelle tuin &zo / Flair BE zomerhoroscoop/  VTwonen TUIN / Sestra Magazine / De Zondag/ Natuurdromers / FLOW magazine / Sissy-boy / Bloem en blad / Dagblad van het Noorden / Wonen&co / Ouderenjournaal Omroep Max

Reviews

Pluktuin wordt op bol.com gewaardeerd met 5/5 sterren!

Valérie, Zeist

Origineel en inspirerend omdat je leert allemaal mini pluktuin ‘boeketjes’ in kratjes in je tuin en balkon te zetten. Hoe leuk is het om in je tuin een langdurig bloeiend boeket te hebben! Je leert ook plukken en drogen, zodat je binnen ook een prachtige bos mooie bloemen hebt.

Maria, Utrecht

Precies in het Corona-tijdperk ontdekte ik dit leuke bloemen-boek en inmiddels heb ik het al een paar keer kado gedaan. Want echt, nu we aan huis gekluisterd zijn kun je met dit vrolijke boek heel veel inspiratie opdoen voor je terras, balkon of een verwaarloosd hoekje van je tuin. Je hoeft geen ervaring te hebben, de schrijfster doet veel praktische suggesties en heeft de mooiste combinaties van bloemen verzonnen. En ook nog eens bij- vlinder- en insectvriendelijk. Echt een aanrader, juist nu!

Helen, Amsterdam

Wat een ontzettend leuk boek. Wij zijn gelijk begonnen ons balkon om te toveren in een bloemenparadijs. Het boek is praktisch en heel erg inspirerend. Het doel van Jennita is niet alleen om je te laten ervaren hoe leuk dit is maar is er ook op gericht om je steentje bij te dragen aan de biodiversiteit. Hoe tof is dat! Leuk om zelf te hebben en nog leuker om cadeau te geven. Echt een aanrader!

Lies, Herk-de-Stad (BE)

Ohjee, wat een mooi boek heb je geschreven!! Wij zijn helemaal fan! Regelmatig krijgen we vragen van klanten op zoek naar goede Nederlandstalig boeken over bloemen kweken, ik ben blij dat er nu eindelijk eentje op de markt is dat ik helemaal kan aanraden.

bottom of page