Hi there!

Superleuk dat je mijn verhaal wilt lezen, ik ben Jennita, founder van het plukatelier. Dit atelier is ontstaan vanuit mijn liefde voor bloemen en het verlangen mijn leven ermee te vullen. Het begon allemaal een paar jaar geleden op een stukje tuin van 75m2, waar ik samen met mijn vriend Daniel begon met het kweken van groenten, klein fruit en bloemen. Omdat mijn enthousiasme niet meer te stoppen was besloot al gauw ik de vierkante meters tuin uit te breiden en daarmee kwam er steeds meer ruimte voor mijn kleinschalige bloemenkwekerij. Want ik kon er niet langer onderuit, bloemen bleken mijn lievelings! Ik vind het erg belangrijk zo biologisch mogelijk te telen en zo goed mogelijk te zorgen voor de natuur en biodiversiteit.
De schoonheid, kleuren, vormen en geuren van de bloemen die ik zie ontstaan uit een zaadje verwonderen me keer op keer. En dat heb ik niet van een vreemde. Naast haar naam - we heten allebei Jennigje - heb ik duidelijk ook de liefde voor bloemen van mijn oma geërfd en daar ben ik haar maar wat dankbaar voor!

En zo kwam voor mij alles samen

Het buiten zijn, het tuinieren, de zorg voor de plantjes en zo omringt door de schoonheid van de natuur de mooiste bloemen kweken. Na de oogst stel ik daar de mooiste boeketten van samen en een groot gedeelte hang ik te drogen. Daar kan ik dan later weer kunstige dingen mee maken. Laat mij maar aanrommelen in de tuin of fröbelen met (gedroogde) bloemen in mijn atelier, daar ben ik het allergelukkigst! Andere dingen die me blij maken zijn: boeken, illustraties, kunst en onze liefste bordercollie Lily.

Droom je al tijden van een prachtige bloemenwolk boven je eettafel of zoek je een haarspeld met gedroogde bloemen voor bij die feestoutfit?

Mail me gerust op jennita@plukatelier.nl, ik maak met liefde iets moois voor je!

  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
concept & design door Jennita Jansen
Contact via jennita@plukatelier.nl
KVK 77501225 | BTWnr NL003201997B24 
Doorn, Utrechtse Heuvelrug