top of page
WZP-Jennita-Plukatelier-009.jpg

Hi there!

Superleuk dat je mijn verhaal wilt lezen, ik ben Jennita, founder van Plukatelier. Dit atelier is ontstaan vanuit mijn liefde voor bloemen en het verlangen mijn leven ermee te vullen. Het begon allemaal op een gezellige volkstuin, waar ik begon met het kweken van groenten, klein fruit en bloemen. Omdat mijn enthousiasme niet meer te stoppen was besloot al gauw een nieuwe plek te zoeken waar ik de vierkante meters tuin uit kon breiden. Daarmee kwam er steeds meer ruimte voor mijn kleinschalige bloemenkwekerij. Want ik kon er niet langer onderuit, bloemen bleken mijn lievelings! Ik vind het erg belangrijk zo natuurvriendelijk mogelijk te telen en de biodiversiteit te stimuleren door veel verschillende soorten op mijn veld te hebben.
De schoonheid, kleuren, vormen en geuren van de bloemen die ik zie ontstaan uit een zaadje verwonderen me keer op keer. En dat heb ik niet van een vreemde. Naast haar naam - we heten allebei Jennigje - heb ik duidelijk ook de liefde voor bloemen van mijn oma geërfd en daar ben ik haar maar wat dankbaar voor!

En zo kwam voor mij alles samen

Het buiten zijn, het tuinieren, de zorg voor de plantjes en zo, omringt door de schoonheid van de natuur, de mooiste bloemen kweken is wat ik het allerliefste doe.

Na het oogsten maak ik van mijn bloemen weelderige veldboeketten, en een groot gedeelte hang ik te drogen. Daar kan ik dan later in het seizoen weer kunstige dingen mee maken. Laat mij maar aanrommelen in de tuin of fröbelen met (gedroogde) bloemen in mijn atelier, daar ben ik het allergelukkigst! Andere dingen die me blij maken zijn: boeken, illustraties, borduren, kunst, lammetjes en onze liefste bordercollies Lily en Mats.

Dus heb jij zin in verse bloemen op tafel, recht van mijn veld? Of ga je trouwen en wil je jullie dag omlijsten met de weelderigste bloemen die je je maar kunt voorstellen? 

Mail me gerust op jennita@plukatelier.nl, ik maak met liefde iets moois voor je!

Foto's door Wike Zijlstra Photography

WZP-Jennita-juni2022-053.jpg
bottom of page