top of page

inspiratie: Floret Flower Farm

Als je Floret Flower Farm nog niet kent ben ik echt onwijs jaloers, want dan heb je nog zoveel te lezen, kijken en ontdekken! Floret is een van de bekendste Flower Farms van de wereld durf ik wel te zeggen. Ze telen de prachtigste bloemen in enorme hoeveelheden en delen hun leven op de farm online. De Instagram van oprichtster Erin Benzakein staat vol met de mooiste plaatjes, maar haar blog is waar je echt een goudmijn opentrekt. Ontelbare berichten vol met informatie over bloemen, soorten, tips en inspiratie waar ik zelf urenlang rondgedwaald heb en nog geregeld terugkom om dingen op te zoeken. Heerlijk en zo inspirerend! Ik heb al vaak gedroomd van een seizoen WWOOFen op deze prachtige plek, maar geen idee of dat mogelijk is.. Wie weet ooit! Dromen mag, toch?

Erin is dé farmer/florist/bloemenkoningin van dit decennium als je het mij vraagt. Ik vind alles wat ze doet geweldig #fangirl. De afgelopen 10 jaar heeft ze met haar man Chris vanuit het niets een enorm succesvol bedrijf opgericht, teelt ze de mooiste en meest bijzondere snijbloemen en als kers op de taart heeft ze al haar kennis opgeschreven in 2 boeken. In 'Cut Flower Garden' leer je haar geheimen over hoe je zelf bloemen teelt en hoe je je ruimte zo goed mogelijk benut door middel van succession planting. Ze legt je uit welke soorten het meest geschikt zijn als snijbloem, je hoe ze het beste laat groeien, wanneer je ze kan oogsten en hoe je ze na de oogst kan behandelen voor een zo lang mogelijk vaasleven. In haar 2e boek 'A Year in Flowers' leert ze je hoe je prachtige arrangementen, bloemstukken en boeketten maakt van je zelfgeteelde bloemen. Het boek is ingedeeld aan de hand van de seizoenen en laat je precies zien wat wanneer groeit, hoe je daar mooie combinaties mee kunt maken en inspireert om materialen te gebruiken die je in eerste instantie zelf misschien niet bedacht had. Grassen, zaaddozen, bloemen in verschillende stadia, klein fruit en zelfs groente wordt verwerkt in de prachtigste bloemstukken. Doordat alles stap voor stap wordt uitgelegd is het heel overzichtelijk en laagdrempelig om zelf aan de slag te gaan. Het heeft mij anders leren kijken naar het groen en de natuurlijke materialen die ik om me heen zie. Boek 3 van haar hand verschijnt begin 2020 en zal volledig toegewijd zijn aan de dahlia. Ik kan niet wachten!

Ondanks dat de boeken vooralsnog alleen in het Engels zijn verschenen, zijn het echt enorme aanraders als je alles wilt leren over zelf bloemen telen. Het zorgt er wel voor dat je sommige termen vooral in het Engels kent/gebruikt. Dus wees voorbereid op tubers, cut-and-come-again flowers, succession planting en dripirrigation als vakjargon. Sommige termen klinken in het Nederlands nou eenmaal veel minder vloeiend. De nieuwste focus van Floret is het winnen van zaden van de bijzondere rassen die ze op de farm telen en hun voorraad is doorgaans binnen enkele dagen uitverkocht als de zaden online staan (#goals). Jammer genoeg verzenden momenteel niet naar Nederland maar wellicht komt daar nog verandering in. De zaden zijn wat aan de prijzige kant maar ik geloof ook dat de kwaliteit niet teleur zal stellen.

Als echte fangirl heb ik deze winter haar Online Workshop gevolgd, waarin je in 6 modules alles leert over Floret en hun werkwijze. Zowel qua telen als de marketing, afzetkanalen voor je bloemen en nog veel meer. De inhoud is in grote lijnen gebaseerd op 'Cut Flower Garden', maar dan uitgebreider. Vlak voor de start ontvang je een geweldig pakket thuis met een fysiek werkboek en andere Floret goodies waarmee de voorpret begonnen is. Het werkboek heb ik tientallen keren doorgebladerd omdat ik niet kon wachten tot het zou beginnen, en toen het eenmaal zover was heb ik tot diep in de nacht de eerste module gebingewatched. Wat was dat heerlijk en ik weet nog goed dat ik aan alles voelde dat dit was wat ik wilde. De Online Workshop is een enorme financiële investering (zelfs met de kortingscode waarmee ik verrast werd), maar wat mij betreft is 'ie het echt dubbel en dwars waard. Het leuke is dat je je leven lang toegang houdt en dat de content ieder jaar aangevuld wordt zodra een nieuwe lichting studenten de workshop gaat volgen. Ook is er een communitygedeelte waarin alle deelnemers ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen en een supportteam van Floret inhoudelijke vragen beantwoord. De leukste verhalen komen voorbij maar ook frustraties over korte stelen, slakkenplagen en droogte worden gedeeld. Al met al een superfijne plek om in contact te zijn met andere bloemenfreaks. Ik heb het mezelf cadeau gedaan omdat ik voelde dat het de verandering voor mij teweeg zou brengen waar ik al zo lang naar verlangde.

Houd de social media kanalen van Floret in de gaten als je benieuwd bent naar de cursus. Ze lanceert regelmatig minicursussen met filmpjes die heel erg lijken op wat je in de Online Workshop krijgt. Zo kan je al een beetje proeven aan de sfeer en inhoud. In het najaar zal de workshop weer open gaan voor aanmeldingen. Mocht je meer willen weten over de workshop, stuur me dan gerust een berichtje. Ik deel mijn ervaringen graag met je!Wie is jouw ultieme inspiratiebron voor wat je het liefste doet? En kende jij Floret al? Zo niet, veel plezier met dit pareltje!

532 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page