top of page

zelf een kerstkrans maken

zelf een mooie groene kerstkrans maken?

In onderstaande video leg ik uit hoe je dit kan doen, veel maakplezier!


Wat je nodig hebt:

- een basisring, dit kan er eentje van metaal zijn maar ook een van takken of een strokrans.

- snoeischaar

- binddraad, ijzerdraad of touw

- diverse soorten groen, ik gebruik pinus, nobilis en eucalyptus. Ik het filmpje zeg ik per ongelijk 2x pinus maar die grote tak is natuurlijk nobilis.

- optioneel extra toevoegingen als els of lariks takjes, of een besje voor wat kleur


Stap 1:

Bevestig het binddraad aan de basiskrans door het een paar keer om de krans heen te wikkelen


Stap 2:

Knip je materialen in korte stukjes (10-15cm) en leg ze per soort bij elkaar. Zo heb je alles klaarliggen op de juiste lengte.


Stap 3:

Maak een boeketje van de verschillende soorten groen/materialen die je hebt gekozen voor je krans en bind de stelen met het binddraad vast aan de ring. Sla het draad 2-3x om de stelen en de krans zodat het lekker stevig vast zit. Knip het binddraad niet af maar laat het klosje ‘hangen’.

Stap 4:

Maak opnieuw een boeketje van het groen en de takjes. Leg dit boeketje dakpansgewijs over het vorige boeketje, zodat je het punt waar het ijzerdraad bedekt. Maak dit tweede boeketje op dezelfde manier aan de ring vast. De boeketjes overlappen dus gedeeltelijk.


Stap 5:

Ga op deze manier verder tot je je hele ring bedekt hebt met groen. Zodra je laatste boeketje vastzit knip je het ijzerdraadje af en wikkel je hem nog even een paar keer om de ring zodat alles goed vast blijft zitten.


Stap 6:

Maak je krans eventueel af met lampjes en/of een mooie strik en hang hem op een plek waar je er lekker vaak naar kunt kijken. Geniet van je eigen creatie!


129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page